Melllipofilling: mellnagyobbítás implantátum nélkül

Népszerű a lipofillinges mellnagyobbítás. Ez azzal magyarázható, hogy az alakformálást (zsírleszívást) és a mellnagyobbítást egyaránt ötvözi, lehetővé téve a mell alakjának korrigálását is. Ezenkívül utána a hegek és hegek nem maradnak a bőrön, mivel a bőr nem sérült. A műtét általános érzéstelenítésben történik, és némi felkészülést igényel orvosi vizsgálat és életmódváltás formájában.

Javallatok és ellenjavallatok

A lipofilling, vagyis a zsírral alakformáló eljárás az utóbbi időben egyre gyakrabban hívja fel magára a nők figyelmét. Ez különösen fontos a mell alakjának megváltoztatásához. Ennek egyik fő oka az, hogy az eljárás a mellszobor megjelenésének romlásával kapcsolatos problémák széles skálájával tud megbirkózni:

 • A mell deformitása fogyás vagy terhesség után.
 • Sebészeti beavatkozás az onkológiában.
 • Természetes öregedés.
 • Az aszimmetria megszüntetése.
 • A formák korrekciójának szükségessége a szilikon implantátumok bevezetése után.
 • A mellkas kis alakú.

A lipofilling, mint minden beavatkozás a szervezetben, bizonyos kockázatokkal jár.

Ellenjavallatok:

 • menstruáció időszaka.
 • Az endokrin rendszer betegségei.
 • Gyulladásos folyamatok a szervezetben.
 • Bőrbetegségek.
 • Onkológiai patológiák.

A lipofilling eljárást legkorábban egy évvel a szoptatás befejezése után hajtják végre.

Előnyök és hátrányok

A lipofilling előnyei a következők:

 • Viszonylagos biztonság és a bőr sérüléseinek szinte teljes hiánya.
 • Hosszú rehabilitációs folyamat hiánya a kórházban.
 • A művelet eredménye könnyen korrigálható.
 • Egyidejű zsírleszívás és mellkorrekció lehetősége.
 • Nincsenek komplikációk és jól tolerálható.
 • Mellprotézisek beszerelésének nem kielégítő eredményeinek korrekciója.
 • Természetes mellforma elérése sima átmenetekkel.

A módszer hátrányai:

 • A megfelelő testzsír-ellátás szükségessége.
 • Szinte elkerülhetetlen a további korrekció szükségessége.
 • A donorszövet gyors felszívódása.
 • A mellszobor legfeljebb 2 mérettel növelhető.

Lehetséges szövődmények:

 • Az injektált zsírszövet felszaporodása.
 • Rostos elemek kialakulása, amelyek a mell deformációjához vezethetnek.
 • mészfelhalmozódás.
 • trombust provokál.
 • Puffadtság.
 • A szövetek halála.
 • Az érzékenység megsértése.
 • A pigmentfoltok megjelenése.

A betegek attól tartanak, hogy bármilyen emlőkorrekciós eljárás onkológiai folyamatokat vált ki. A mell lipofilling azonban nem okoz rákot.

Az ilyen aggodalmak annak a ténynek köszönhetőek, hogy a műtét után a mammográfia kimutathatja olyan formációk jelenlétét, amelyek első pillantásra rosszindulatú daganatoknak tűnnek. Valójában azonban ezek mészképződmények, amelyek interferencia miatt jelentek meg. Ezért az eljárást először értesíteni kell a vizsgálatot végző orvost.

A lipofilling után szoptathatja az újszülötteket. Ez az eljárás nem befolyásolja a szoptatás természetes folyamatát.

Szilikon implantátumok és lipofilling összehasonlítása

Számos különbség van a lipofilling és az implantátummal történő mellnagyobbítás között.

A művelet típusa érzéstelenítés Anyag A bőr megsértése Eredmény rehabilitációs időszak Méretkorlátozások Hatás időtartama
Lipofilling Általános vagy kombinált A páciens zsírsejtjei Kis kerek foltok az anyag felvételének helyén természetes megjelenésű mellek 1 nap Növelje legfeljebb 2 mérettel Legfeljebb 3 év
Mellplasztika Tábornok mesterséges protézis Hosszúkás bemetszések, amelyek hegeket hagynak A mell természetellenes megjelenése - a bőr alatt jól látható a mesterséges eredetű kerekdedség Hosszan tartó, szünetet igényel a szakmai tevékenységben Nem Körülbelül 8 éves

Felkészülés a műtétre

Nagy figyelmet kell fordítani a plasztikai sebészeti klinika kiválasztására. Lehetőség szerint meg kell látogatni az intézményt, át kell tekinteni a műtő berendezéseit, és fel kell mérni a személyzet szakmai felkészültségét. Ha a klinika nem tud tapasztalt aneszteziológust biztosítani, ne vegye igénybe szolgáltatásaikat. A jó klinika jelei:

 • Mindennek a jelenléte, ami a beteg posztoperatív gyógyulásához szükséges.
 • Az eljárás előtt számos kötelező vizsgálat követelménye.
 • Kiváló minőségű érzéstelenítés, amely után a beteg nem tapasztal hosszan tartó kényelmetlenséget.
 • A műtétet mamológus, azaz magasan képzett szakember végzi.
 • Steril műszerek.
 • Képzett támogató személyzet rendelkezésre állása.
 • A beteg monitorozása a műtét után a teljes gyógyulási időszak alatt.

A műtét pozitív eredménye attól függ, hogy a plasztikai sebész milyen magasan képzett. Javasoljuk, hogy alaposan tanulmányozza az önéletrajzát, és keressen véleményeket a munkáról.

A kezdeti konzultáció során az orvosnak meg kell találnia a beteg egészségi állapotára vonatkozó összes részletet, és vizsgálatot kell végeznie. Elmondja, hogyan zajlik az eljárás, milyen következményekkel járhat és milyen eredményeket lehet elérni. Fontos, hogy a vele való találkozás után bizalom alakuljon ki, és a kétségek eltűnjenek.

A lipofilling előtt néhány hónappal a műtét előtt fel kell hagynia a rossz szokásokkal (dohányzás és alkoholfogyasztás). Ellenkező esetben a rehabilitációs folyamat határozatlan időre elhúzódik.

Érdemes abbahagyni a véralvadást befolyásoló gyógyszerek szedését is; ezek közül a legismertebb az aszpirin. A felkészülési időszakban kerülni kell a diétákat és a stresszt, amelyek negatívan befolyásolhatják a súlyt és csökkenthetik a testzsírt.

Az eljárás előtt, valamint minden művelet előtt vizsgálatot kell végezni: vért és vizeletet kell adni, EKG-t, fluorográfiát, mammográfiát, emlőmirigyek ultrahangját kell elvégezni. Ezt követően a terapeutának következtetést kell kiadnia a test egészségi állapotáról és felkészültségéről.

Az eljárás végrehajtása

A páciensnek el kell távolítania a sminket, le kell mosnia a kozmetikumokat (beleértve a testápolókat és a tonikokat), meg kell tisztítania a körömlemezt a mesterséges bevonatoktól.

A művelet két órán belül tart, és három szakaszban zajlik:

 1. A donor anyagot (zsírszövetet) a combból, a hasból és a fenékből veszik. A csöveket a bőrbe kis bemetszésekbe helyezik, amelyeken keresztül fecskendővel kiszivattyúzzák. Az erek és az idegvégződések károsodása ezzel az anyaggyűjtési módszerrel lehetetlen.
 2. Fontos lépés a művelethez szükséges anyag feldolgozása és tisztítása. Elkülönül a vértől, az elhalt sejtektől és a fájdalomcsillapítótól. Ha ez nem történik meg, akkor a szervezet elutasíthatja ezeket a sejteket.
 3. Az utolsó szakaszban az anyagot szubkután injekcióval vagy az izomközi terekbe adják be. A bevitt anyagrétegnek méhsejt formájában kell elhelyezkednie. Ez fontos, különben az anyag nem emelkedik fel, és nem ad térfogatot.

A lipofillinget csak a mell alakjának vagy méretének kis változásai esetén végezzük. Komolyabb volumen esetén mellimplantátummal történő korrekció javasolt.

Mivel a műtét általános érzéstelenítésben történik, a beteg még egy napig orvosi felügyelet alatt áll.

mellnagyobbítás előtt és után

A legjobb hat hónap múlva értékelni az eredményt: ebben az időszakban a mell alakja megváltozik. Csak ezen idő elteltével tekinthető úgy, hogy a bevitt anyag gyökeret vert és bekerült a test munkájába.

A lipofillinggel elért eredmény 2-3 éven belül megfigyelhető. A futamidő végére a donorszövet kezdeti mennyiségének csak 30-40%-a marad meg. A hatás 6 hónap elteltével történő megszilárdítása érdekében korrekciós eljárásokat hajtanak végre, amelyek további anyagok injekció útján történő bevezetéséből állnak.

Posztoperatív időszak

A műtét utáni felépülés sebességét a beteg életkora és életmódja befolyásolja. A műtét után kisebb mellfájdalom lehet zavaró, melyben fájdalomcsillapítót szedhet. A pácienst nem zavarják a mellkasi hegek, mivel csak vékony tűket használnak az injekciókhoz. Csak zsírleszívás hagy hegeket, de átmérőjük általában nem haladja meg a 3 mm-t. A puffadtság és a zúzódások körülbelül három hét múlva eltűnnek. A gyulladásos folyamat megelőzése érdekében a betegnek antibiotikum-kúrát írnak fel.

Az eljárás a teljesítményt nem befolyásolja, így a műtétet követő másnap már elkezdheti a munkát. Ezt követően nem lehet fizikai munkát és sportolást folytatni, amelyben a terhelés megoszlik a kozmetikai műtétben érintett testrészeken. A túrázásnak nem kell hosszúnak lennie. Nem napozhat a szoláriumban, és sokáig tartózkodhat a napon.

A lipofilling utáni éles fogyás hozzájárul a zsírszövet jelentős csökkenéséhez, ezért figyelemmel kell kísérnie testsúlyát. Nem térhet el jelentősen a műveletkori szinttől. Ha aszimmetria lép fel, akkor korrekciós eljárást kell végezni (legkorábban hat hónappal később).

Az orvosok véleménye és a betegek véleménye

Az orvosok véleménye a mell lipofillingről eltérő. Abban azonban mindannyian egyetértenek, hogy jobb, ha a műtétet szigorúan az indikációk szerint hajtják végre, és nem csak a beteg kérésére.

Emellett vannak olyan szakemberek, akik gyakorolják az őssejtek donoranyagként való felhasználását. Ezt azzal magyarázzák, hogy az ilyen szövetek 50%-kal jobban gyökereznek. Mások ellenzik ezt a megközelítést, és csak zsírsejtekkel dolgoznak.

Néhány műtéten átesett nő érzéstelenítés után rosszul érzi magát, de ez egy nap alatt eltűnik. Sokakat megzavar az újrajavítás szükségessége is, és valójában teljesen hiábavaló, mivel ez lehetővé teszi az eredmény korrigálását.

Elegendő áttekintés van, amelyben megjegyzik az eljárás hosszú távú hatását. Vannak olyan csalódott betegek is, akiknek mellei, éppen ellenkezőleg, nagyon gyorsan visszanyerték korábbi formájukat.

Ha egy nő hajlamos a zsírszövet felhalmozódására az alsó testben, akkor a műtét után a mell gyorsabban veszít térfogatából.