Díszítetlen mellnagyobbítás: a mellnagyobbítási technikák fejlődése

Mellnagyobbítás

A nők még a középkorban gondoltak a mellnagyobbításra. Ezután egy csodálatos mellkép megjelenése jött létre a ruházat speciális kivágása miatt. A "női vágás" ezen első titkait azonban ma is használják, ugyanazokban a push-up melltartókban. De milyen szépek a természetes mellek, amelyek életkoruk vagy laktáció után sem vesztették el formájukat! A modern nők továbbra is aggódnak saját testük vonzereje miatt, a természetes szépség és a sportos megjelenés divatja csak tovább sarkallja őket.

A mellnagyobbítás kérdésének megközelítése általában különféle "népi" módszerek alkalmazásával kezdődik, amelyek gyakran nem adnak kézzelfogható hatást. Aztán a nő radikálisabb módszereken gondolkodik. És akkor a reklám jön a segítségére, amely rengeteg lehetőséget kínál a mellméret növelésére.

Diéta

Kezdjük az elemi - mell diétával. Sokan tulajdonítják a káposzta varázslatos tulajdonságait.

A felnőtt nők nemigen használják. Természetesen a termék általában jó az egészségre, gazdag vitaminokban, de csak akkor járul hozzá a mellkas növekedéséhez, ha a nő felépül. Ebben a kérdésben a káposzta is "segítő", attól függően, hogy mennyit és mivel esznek . . .

Egyébként a táplálkozási szakemberek azt mondják, hogy egy kilogramm súlygyarapodáskor legfeljebb 10-20 gramm kerül a mellkasra.

Egyébként a káposzta rossz mellékhatással jár - erjedési folyamatokat okoz a belekben, és felfúvódást, puffadást okozhat. Tehát nem szabad lelkesnek lennie a termék használatának.

A mell-diéták második helyét a sör, vagy inkább az élesztő foglalja el. Csakúgy, mint a káposzta esetében, az ilyen ételek gyakori fogyasztásának fő következménye a túlsúly. A sört, mint egy ittas italt, a férfiak hormonális szintjének, sőt hatékonyságának befolyásolásának képességének tulajdonítják. Nagyon sok szó esett erről a söralkoholizmusról szóló cikkekben. Azonnal szeretném észrevenni, hogy azok a nők, akik az ösztrogén növeléséről álmodoznak sörfogyasztással, valószínűleg nem fognak sikerrel járni.

A palackozott sör alig tartalmaz valódi komlót. Az élesztő, akár préselt, akár száraz, szintén pasztőrözik. Ennek megfelelően nincs garancia arra, hogy a főzött élesztő étrend megnöveli a melleket, és nem okoz máj- és emésztőrendszeri problémákat.

Feladatok

A mellnagyság növelésének második népszerű módja a fizikai aktivitás.

Azonnal foglaljunk le, hogy nincs semmi ellenünk az ilyen terhelések ellen. Hasznos. Segít a test jó formában tartásában. Igen, és enyhíti a pszichés stresszt.

De a mell nem növekszik. Ha "ellendíti" a mellizomot, akkor kissé meg tudja emelni a szülés után leesett mellkast. De már nem lesz képes rá. A testmozgás karcsúsághoz és fogyáshoz vezet, és a mellkas területén a bőr alatti zsír gyorsabban ég, mint ugyanazon a combon.

Kozmetikumok

A mellnagyobbításhoz sok krém, gél és olaj kapható. A készítmény tartalmaz hormonális komponenst, így esély van egy nagyobb mellszobor elkészítésére egy ideig. Kissé - általában 0, 5-1 méretben.

A mastopathia kezelésére szolgáló gyógyszerek hasonló hatásúak.

Amint a lány abbahagyja őket, a melle egy hét múlva visszatér méretére.

Fontos szempont: az orvos krémeket ír fel mastopathiára, mivel veszélyes önmagában hormonális gyógyszereket szedni!

Egyes nőgyógyászok biztosak abban, hogy a krémek és olajok "mellnagyobbításra" való ellenőrizetlen használata éppen ellenkezőleg, az emlőmirigyek daganatait okozhatja.

Hormonok

Néhány nő úgy dönt, hogy hormonális gyógyszereket szed a mellnagyobbítás érdekében. Egyes fogamzásgátló tablettákról ismert, hogy ennek a "nagyon" mellékhatása van.

De tabletták szedésekor ez ideiglenes kérdés. Talán nem következmények nélkül - mivel hormonális zavarokat és a túlsúly megjelenését okozhatja. Sok nő azonban évtizedek óta szedett fogamzásgátló tablettákat komplikációk nélkül.

Injekciók

Több mint száz éves próbálkozás a mell méretének megváltoztatásával úgy, hogy "valamit" fecskendez bele a térfogat növelése érdekében. Először a melleket paraffin injekciókkal növelték meg. Az első művelet 1889-re nyúlik vissza. Ennek eredménye volt, de mellékhatások sora kísérte. A parafin a testtől idegen anyag, amelynek eredményeként kilökődés lépett fel. Gyulladásos folyamatok kezdődtek a mellkasban, ami akár a beteg halálához is vezethet.

Sokkal később folyékony szilikont, poliakrilamid gélt (PAGE) és analógjait kezdték injektálni a mellkasba. A paraffintól eltérően ezeket az anyagokat a test sokkal jobban érzékeli. Ennek ellenére komoly a kapszulakontraktúra veszélye. Bármely (elméletileg is ártalmatlan) idegen test körül a test védőkapszulát képez, amely a kötőszövetekből nő. Az ilyen kapszulák még egy közös szilánk körül is kialakulnak. A probléma az, hogy a kapszula nagyon kemény lehet. Minden szétszórt cseppet kapszula borít, és a kapszula belsejébe helyezett szilikon „megszilárdul". Ennek eredményeként gyakran előfordulnak olyan esetek, amikor a szintetikus gél injekcióit követően a mell elkezd keményedni, a beteg nyomást, fájdalmat tapasztal. Egyébként az 1950–60-as évek híres színésznője és modellje, Marilyn Monroe mellkasfájdalmakra panaszkodott a műtét után. 2013 novemberéig senki sem vonhatta kétségbe Marilyn gazdag formáinak természetességét, ám tavaly a sztár személyi orvosának dokumentumai a nyilvánosság számára hozzáférhetővé váltak.

A gyulladás és a gélvándorlás a mellekben ismételt műtétet igényelhet. Azonban nagyon nehéz eltávolítani a mellbe ágyazott összes szilikont. De a szilikon gél fő problémája a nő végzete a mell megbízható diagnosztizálásának lehetetlenségére. A mammológus számára nagyon nehéz megkülönböztetni (megkülönböztetni) egy mirigyben lévő gélt a daganattól. Az ilyen betegeknek ajánlott a diagnosztikát „ugyanazon kezekben" elvégezni, és az összehasonlító jellemzők érdekében tárolni a kutatási eredményeket.

Hialuronsav injekciója a mellbe

Újdonság a mell méretének változása a hialuronsavval. Eddig van az egyetlen injekciós töltőanyag, amelyet kifejezetten a mellkas, a fenék és a test egyéb részeinek térfogatának növelésére terveztek.

Hatása hasonló bármely más hialuronsav alapú töltőanyagéhoz - amikor a szövetbe kerül, kitölti a sejtek közötti teret, ezáltal növelve a térfogatot. Mint minden hialuronsav, a gél egy éven belül feloldódik. Ennek a módszernek nincsenek különösebb hátrányai, bár vannak leírások a gél emlőmirigyen kívüli migrációjáról, amelynek oka lehet a túl nagy injekciós térfogat. A mellnagyobbításhoz átlagosan 200-300 ml szükséges.

Most térjünk át a módszer hátrányára. Az átlagos költség sokkal olcsóbb, mint a hialuron arcfeltöltők költsége, de figyelembe véve a nagy mennyiségek bevezetésének szükségességét, a teljes összeg meglehetősen nagy. És a hatás csak egy évig fog tartani . . .

Remélhetőleg a gyártók versenye csökkenti a töltőanyagok árát és megfizethetőbbé teszi ezt a módszert.

Mell lipofilling

A beteg saját zsírjával töltik fel a mellet a kívánt méretig. A módszer ellentmondásos, de népszerű.

Zsírsejtjeink nem okoznak kilökődési folyamatokat a szervezetben, és az emlő területére történő átültetés után új helyen gyökereznek.

A lipofilling kiváló módszer a mell alakjának korrigálására, az aszimmetria kiküszöbölésére, a daganatok eltávolítására szolgáló műtét utáni rekonstrukcióra. De a méret növelésének módszereként hatástalan, mivel valójában képes 0, 5 - 1 méretű mellek hozzáadására. Az észrevehető eredmény elérése érdekében gyakran több zsírátadási műveletre van szükség.

Ismert, hogy az emlők lipofillelését az Egészségügyi Világszervezet még nem hagyta jóvá, és az Amerikai Plasztikai Sebészek Szövetsége nem javasolja annak alkalmazását, mivel az ilyen műveletek messzemenő következményei még mindig nem ismertek. Más szavakkal, a módszert nem értik jól. Ezért a lipofilling során a sebészek csak a mirigy szubkután és retromammáris terében helyezik el a zsírt. Magát a mirigyszövetet ez nem érinti.

Szilikon implantátumok

A mellnagyobbítás idegen tárgyak - csont, üveg, gyapjú, szivacs és gumi - elhelyezésével a huszadik század első évtizedei óta ismert. Ezeknek a műveleteknek a következményei nem nevezhetők sikeresnek, mivel főként szövetek kilökődéséhez, sőt nekrózishoz vezettek. Csak a szilikon implantátumok megjelenése az 1960-as évek elején adott végre lendületet a mellplasztikai plasztikai sebészet fejlődésének pozitív dinamikájához.

Azóta a szilikon implantátumok öt fejlesztési szakaszon mentek keresztül.

A modern implantátumnak különböző formája lehet. A mellnagyobbításhoz vagy csepp alakú (a természetesség nagyobb hatását adják), vagy kerek implantátumokat használnak. Belül vastag kohéziós szilikon géllel vannak feltöltve, amelynek az a tulajdonsága, hogy megtartja az alakját és nem terjed el, még akkor sem, ha a héj sérült, bár ez a gyakorlatban nagyon ritkán fordul elő.

Természetesen a mellplasztika implantátumokkal a leghatékonyabb módszer a legjobb eredmények elérésére. De megvannak a maga korlátai és hátrányai is. Először invazív műveletet hajtanak végre, amely előzetes vizsgálatot igényel és a szokásos működési kockázatokhoz kapcsolódik.

Másodszor, az implantátum körül, mint egy idegen test, ugyanaz a fent említett kötőszöveti kapszula nő, ami ritka esetekben a kapszuláris kontraktúra kialakulásához vezet. Néha még egy második műveletet is el kell végeznie a kapszula eltávolításához. Ennek a mellékhatásnak a elkerülése érdekében a szilikon implantátumok legújabb generációjában a héjat megváltoztatták: sima helyett durva, apró villákkal borítva. Egy ilyen felület nem teszi lehetővé a túl sűrű és kemény kapszula növekedését.

Harmadszor, a beültetett mell mindig sűrűbb lesz, mint a természetes. Amikor egy nő a hátán fekszik, az ilyen mell nem terjed.

Negyedszer, legfeljebb 5 cm hosszú heg marad: vagy a mell alatt, vagy az areola, vagy a hónalj alatt, a műtéti megközelítéstől függően.

A mellnagyobbítás után két hónapig kompressziós fehérneműt kell viselni, majd további hat hónapig a mellszobrot el kell rejteni a közvetlen napfénytől. Egyébként a nap egyáltalán nem kedvez a női emlőnek, mivel az ultraibolya fény sok nemkívánatos folyamatot vált ki az emlőmirigyekben. Elég összehasonlítani az idősebb nők bőrminőségét a dekoltázs területén (a napfény számára nyitott terület) és a mell területén.

A mellimplantátumok nem zavarják a rendszeres emlővizsgálatokat, és lehetővé teszik a csecsemő táplálását (sok múlik az implantátum elhelyezésén). Minden implantátumra életre szóló garancia vonatkozik, bár az évek során a mell elveszítheti eredeti formáját, mert a szövetek az életkor előrehaladtával még mindig megnyúlnak. Ebben az esetben a rendszeres testmozgás és szükség esetén a műtéti emelés egyaránt előnyös lesz.

Az amerikai plasztikai sebészek szövetsége szerint a mellplasztika szilikon implantátumokkal továbbra is a legnépszerűbb plasztikai sebészet a világon. A különböző korú nők igénybe veszik, de még mindig nem ajánlott műtétet végrehajtani 18 év alatti lányok számára. A mellnagyobbításnak nincs felső korhatára (ha minden egészségügyi mutató normális), mert a gyönyörű mell bármilyen életkorban lehet!