Mellnagyobbító műtét: hogyan hajtják végre, mely implantátumokat alkalmazzák

A mellnagyobbítás esztétikai eljárás, amely lehetővé teszi a nő számára, hogy elérje a melle kívánt méretét. Nem operatív módon növelheti az egyik méretet - gyakorlatokkal, krémekkel, korrekciós fehérnemű viselésével stb. De ezek a módszerek nem segítenek mindenkinek, és nem minden hölgynek van elég türelme (a népi módszerek eredményei legkorábban hat hónappal később jelennek meg). A gyors hatás és a mirigyek jelentős növekedése érdekében a plasztikai sebész késéhez kell mennie.

jelölés mellnagyobbító műtéthez

Mellnagyobbító műtét

A mammoplasztika a rekonstrukciós és esztétikai sebészet területéhez kapcsolódó művelet neve. A mellkas növekedését az alábbi jelzések szerint hajtják végre:

 • Esztétikus - amikor nincs eltérés a mell arányában és alakjában, de a nő pszichológiai kényelmetlenséget tapasztal a mellkasától.
 • Orvosi - amikor a mell teljesen vagy részben hiányzik (műtét vagy sérülés után), rosszul formált (például aránytalanság van).

A mellnagyobbítás implantátumok telepítésével vagy zsírsejtek bevezetésével történik. A második módszer új (először 2004-ben hajtották végre Tokióban), és csak a világ néhány klinikájában alkalmazzák. Az első típusú műtét mindenütt jelen van - minden nagyobb városban több tucat intézmény kínál mellízületi műtétet. Az eljárás egyidejű mellemeléssel hajtható végre a mell formálásához.

A műtét taktikáját minden betegre külön-külön állítják össze. A bemetszés típusát (a mell alatt vagy a hónaljon keresztül), a biomaterial elhelyezésének lehetőségét (izom, mirigyszövet, vegyes), valamint az implantátum alakját a jellemzők határozzák meg:

 • a mellkasi izmok fejlődése;
 • a mastoptosis jelenléte vagy hiánya (az emlőmirigyek szerzett csökkentése);
 • a bőr és a bőr alatti szövet vastagsága és rugalmassága;
 • a szegycsont és a bordák deformációjának jelenléte.
szakorvosi konzultáció mellnagyobbítás előtt

A mammoplasztikán átesett nőknek fel kell készülniük az ideiglenes mellnagyobbításra. Pár év múlva az implantátumok elhasználódnak (kevésbé rugalmasak lesznek), az emlőmirigyek mérete ismét csökken, és az alakja elvész. Az újbóli operáció körülbelül 7-10 évente történik (a pontos lejárati idő az anyagtól függ).

Az implantátumok megválasztása

Az implantátumok a töltés típusában különböznek. A mammoplasztikában a következő anyagokat használják:

Szilikon folyadék

Összetételében hasonló a növényi olajhoz. Jelentős növekedés (legfeljebb 4 méret és több) elérését teszi lehetővé, de rosszul korrigálja az alakot, további meghúzásra van szükség. A fő hátrány az, hogy a tartalom könnyen megváltoztatja a mellkasban elfoglalt helyzetét, emiatt az emlőmirigyek másként jelennek meg. A szilikon melle a legtermészetellenesebbnek tűnik.

szilikon implantátumok mellnagyobbításhoz

Összetartó gél

Ez az anyag keményebb, mint a szilikon, és zselésnek érzi magát. Az ilyen implantátummal rendelkező mellek természetesebbnek tűnnek, kevesebb a forma elvesztésének kockázata. A héj törése és a tartalom szivárgása nem tartozik ide. Mínusz - rövid élettartam alatt (5-7 évente meg kell változtatni) és a relatív súlyosság (ezért nem ajánlott 2-nél nagyobb méretben növelni).

kohéziós gélimplantátumok mellnagyobbításhoz

Nagyon összetartó gél

Lekvár konzisztenciájú anyag. A mellimplantátumok esetében a legbiztonságosabbnak tartják. Természetes mellformát biztosít. Mínusz - nagy "alakmemóriában" - az emlőmirigy hosszabb ideig tartó expozíciója esetén (például állandó elalvással, lefelé tartó gyomorral) tartós deformáció képződik, amelyet nem lehet korrigálni.

Sós vizes oldat

A legelavultabb és legmegbízhatatlanabb anyag. A szövődmények kockázata nagyon magas. Már 8 hónappal a műtét után a sók kikristályosodnak és átlyukaszthatják az implantátum héját. A sóoldatot alacsony költsége miatt továbbra is esztétikai sebészetben használják.

Kerek vagy csepp alakú implantátumokat kínálnak a nők, akik közül választhatnak. Alakjukban különböznek egymástól. A második fajtát anatómiailag helyesnek tekintik.

csepp alakú és kerek implantátumok mellnagyobbításhoz

A kerek implantátumok ajánlottak kis korrekcióhoz (1 méretnöveléshez), alkalmasabbak alakjavításra (például szülés vagy etetés után). Ha jelentős mellszobrot hoznak létre, akkor az természetellenesnek tűnik (az emlőmirigyek túlságosan kinyúlnak).

A csepp alakú implantátumok aszimmetrikusak - a felső éle vékonyabb, az alja felé megvastagszik. Megjelenésük a lehető legközelebb áll a természetes női mellhez. Viszonylagos hátrány a sűrű textúrájuk (szükséges az alak megőrzéséhez), emiatt érzéskor sejteni lehet, hogy a mellkép mesterséges.

A művelet előkészítése és végrehajtása

A mammoplasztikát csak abszolút egészséges nőknél végzik. 5-10 napig a betegnek teljes orvosi vizsgálaton kell átesnie az ellenjavallatok kizárása érdekében. Kötelezőek:

 • laboratóriumi vizsgálatok (alvadási vér, fertőzések és gyulladások általános és biokémiai vizsgálata);
 • EKG;
 • fluorográfia;
 • Mell ultrahang;
 • terapeuta, mammológus, nőgyógyász vizsgálata.

A mell méretének növelésére irányuló műveletet mastopathia és az emlőmirigyek egyéb betegségei, bármilyen eredetű fertőző betegségek, kezeletlen daganatok, véralvadási rendellenességek esetén megszakítják. A korhatár 18 év - a mammoplasztikát nem lehet korábban elvégezni a hiányos testképződés miatt. Egy másik ellenjavallat a hiányos laktáció.

Az egészségi állapot ellenőrzése mellett a mellnagyobbításra való felkészülés magában foglalja a hormonok és gyógyszerek szedését szalicilátokkal (14 nappal a műtét előtt). Ne dohányozzon és ne igyon alkoholt 10 nappal a műtét előtt.

A műtét altatásban történik. A mammoplasztika során a mell teljes felületét és a jövőbeni szöveti boncolás helyét antiszeptikummal kezelik, hogy elkerüljék a sebbe kerülést és a fertőzés terjedését. Az eljárás időtartama 60-130 perc.

A költség

A mellnagyobbítás csak térítés ellenében lehetséges. Az árakat a következők költségei határozzák meg:

 • a szakemberek előzetes vizsgálata és elemzések;
 • a műtéti csoport közvetlen munkája;
 • érzéstelenítő gyógyszer;
 • endoprotézisek (az implantátumok ára az anyagtól és a mérettől függ);
 • kórházi tartózkodás és posztoperatív ellátás (1-3 napig kell lennie a klinikán).

Az árat az orvosok képzettsége is befolyásolja. Minél tapasztaltabb szakemberek végzik a műtétet, annál magasabbak a varrat vagy a varratlan mellnagyobbítás költségei.

Lehetséges szövődmények

A műtét előtt gondosan mérlegelni kell az előnyöket és hátrányokat, mivel a mammoplasztikának jelentős hátránya van - nagy a kockázata a mellnagyobbítás negatív következményeinek. Ha a műtétet ellenjavallatokkal rendelkező betegen hajtották végre, a műtét alatt vagy a gyógyulási időszak alatt megsértették a biztonsági szabályokat, akkor szövődmények fordulhatnak elő:

 • vérömlenyek;
 • lymphorrhea (szöveti folyadék felhalmozódása a varrott seb szubkután szövetében);
 • keloid hegesedés (ennek eredményeként a bőr fölött kiemelkedő heg képződik);
 • fertőző fertőzés;
 • az endoprotézis szakadása vagy elmozdulása;
 • rostos képződmények.

Még a szabályok betartása mellett sem kizárt a mellnagyobbítás olyan következményeinek kockázata, mint a telepített implantátum test általi elutasítása. Az egyetlen kiút ebből a helyzetből az endoprotézis teljes eltávolítása és az ebből fakadó következmények hosszú távú megszüntetése.

Rehabilitáció

Bármely sebészeti mellkorrekció hosszú távú gyógyulást igényel. Az alapos rehabilitáció megvédi a szövődményeket. Az első héten ajánlott ágyban maradni (1-3 nap a kórházban, a többi idő - otthon). A mammoplasztika utáni első napokban a fájdalom a bőrfeszültség és a posztoperatív ödéma miatt normális, de fokozatosan gyengül és eltűnik (a 10. nap végére a tüneteknek mindenképpen megszűnni kell).

Közvetlenül a műtét után a nőnek antibiotikumot kell szednie a fertőzés megelőzése érdekében (a tanfolyam 5-10 nap, az előírt gyógyszertől függően). A mammoplasztika után egy-másfél hónappal speciális kompressziós fehérneműt kell viselnie, amely rögzíti a megújult mell megfelelő alakját és felgyorsítja a műtéti seb gyógyulását.

tabletta szedése mellnagyobbító műtét után

Fontos ajánlás a fizikai aktivitásra vonatkozik. 2-3 hónapig nem szabad 3 kg-nál nagyobb súlyt emelni, nem szabad sportolni (beleértve a nyújtást és a futást is). 7-10 nap múlva szexelhet (attól függően, hogy hogyan érzi magát), de az első 8 hétben csak a klasszikus misszionárius pozíciót használja - a hátán.

Fotó: előtte és utána

A statisztikák szerint a mammoplasztikai szolgáltatások iránti kérelmek mintegy 65% -a a szülés és a szoptatás utáni mellforma elvesztésével jár. Az arcplasztika mellett a nők a mennyiség növelését is elrendelik (1-2 méretben).

műtéti mellnagyobbítás előtt és után

Orvosi javallatok nélkül a nők gyakrabban fordulnak sebészekhez, hogy kiküszöböljék az alak hiányát, például a túl kicsi melleket (beleértve a nulla méretűeket is). A műtét előtti és utáni fénykép nélkül is egyértelmű, hogy az ilyen nőknek mammoplasztikára van szükségük, hogy megszabaduljanak az önbizalmuktól. A természetes 2 és 3 mellszobrot a legkevésbé kezelik.

fotók műtéti mellnagyobbítás előtt és után

A statisztikák szerint 2017-ben több mint 2, 5 millió mellnagyobbító műtétet végeztek a világon. Ezek közül csak az esetek 11% -ában telepítettek hatalmas implantátumokat a mellszobor 5-ös méretig történő növelésére (több mint "hat" megrendelés csak 5%). A leggyakoribb a közepes méretű 3 (több mint 71%).

mell műtét előtt és után

A leggyakoribb mellnagyobbítás a szilikonmentes (hélium implantátumok alkalmazásával) a hónaljon keresztül. Ha öt évvel ezelőtt a kerek endoprotéziseket részesítették előnyben (körülbelül 85%), akkor most a nők a természetességet részesítik előnyben, és könnycsepp alakú implantátumokat választanak.

A sebészeti beavatkozás nélküli módszerek

Műtét nélkül lehetetlen a mirigyek jelentős növekedését elérni. Csak erősítheti a mellizmokat, korrigálja a testtartást, adhat hozzá egy kis zsírszövetet, javíthatja a bőr rugalmasságát - legjobb esetben ez 1 méret növekedést eredményez, de gyakrabban egyszerűen kijavítja az alakot. A mellnagyobbítás fő módja a sportgyakorlatok és krémek. Korrekciós alsónemű viselése lehetővé teszi a vizuális szigorítást: a push-up melltartók megemelik a mellkast, emiatt eggyel nagyobbnak tűnik.

Feladatok

A rendszeres testmozgás erősíti az izmokat - felpezsdítik és "felemelik" az emlőmirigyeket. Ennek eredményeként a mellrész meghúzódik, és egy kis hangerőt ad hozzá. A fő hátrány az, hogy ez a folyamat nagyon hosszú és fáradságos. A kifejezett hatás eléréséhez legalább 6-10 hónap napi mellkasi gyakorlatokra lesz szükség (egyenként 20-40 perc).

gyakorlatok a mell méretének növelésére

Az öt legegyszerűbb gyakorlat, amelyet otthon végezhetsz: kinyújtott karral forgatsz, tenyeredet bezárod a mellkasod elé, hátrahúzod a karjaidat, bármilyen tárgyat magad elé és a fejed mögé emelsz, mellkasát hajlamos helyzetből emelheted. Adjon hozzá súlyzó lengéseket ehhez az edzéshez.

Étel

A tudósok kimutatták, hogy a hüvelyesek és szemek, valamint a magas fehérjetartalmú ételek fokozott fogyasztása hozzájárul az emlőmirigyek növekedéséhez. De egy ilyen étrend csak a lányok számára lesz hasznos pubertáskor. Kialakult alakkal nem lehet táplálkozással kiváltani a mell növekedését (diétával csak a zsírszövet mennyiségét, vagyis a mellkasát csökkenthetjük).

Népi módszerek

Az interneten rengeteg információ található a mellmennyiség növelésének nem hagyományos módszereiről. Óvatosan járjon el az otthoni kísérletekkel, mivel sok közülük veszélyes. Például sok fórum megvitatja a mellkasi fogkrém használatával történő megnagyobbításának népi módszerét. Állítólag, ha egy krémmel összekeverik és naponta alkalmazzák, akkor 1-2 hónap múlva a szöveti irritáció miatt az emlőmirigyek megnövekszenek, vagy még nagyobbak lesznek. Ez egy mítosz, ezzel a módszerrel csak égési sérülést lehet elérni.

Még veszélyesebb tipp, ha fecskendővel sóoldatot adunk a mellkasba. Az ilyen injekciók 1-2 napig enyhén megnövelik a mellkast. De az ideiglenes szépség költsége olyan súlyos problémákat jelent, mint a daganatok gyors fejlődése.

Az első pillantásra nevetséges tanácsok közül a legártalmatlanabb a mellkas növekedése a gondolat erejével. Természetesen nem lesz valódi mennyiségi növekedés az automatikus edzésből. De az önhipnózis egy nőt magabiztosabbá tesz - a hölgy kiegyenesíti a vállát, kiegyenesíti a hátát, emiatt a melle vizuálisan nagyobbnak tűnik.

Eredmények (fotó)

A mellszobor megjelenésének megváltoztatásának nem orvosi módszerei közül a sport a leghatékonyabb. De az eredmény leghamarabb hat hónappal később lesz észrevehető (rendszeres képzés függvényében).

fotók mellnagyobbítás előtt és után sportolással

A második helyen az automatikus edzés és a testtartás korrekció áll. Mint a fotón látható, a mellkas mérete formailag nem változott, de az egyenes hát, a hasba húzott és a kiegyenesített vállak miatt a mellszobor vonzóbbnak tűnik.

mellnagyobbítás előtt és után a testtartás korrigálásával

Ha egy lánynak nem elegendő a megfeszített mell mellszobrát és vizuális hatását formálni, akkor nem teheti meg műtét nélkül. Csak az implantátumok adhatnak több méretet. De mielőtt a műtéti asztalhoz megy, mérlegelnie kell az előnyöket és hátrányokat - fel kell mérni, hogy a kívánt szépség megéri-e a lehetséges posztoperatív szövődményeket, és hogy egy nő kész-e 5-7 évente endoprotéziseket váltani.