Mellnagyobbítás előtte és utána, rehabilitáció és ellenjavallatok

Az elasztikus, szép mellek mindenkor különleges büszkeséget jelentettek az emberiség gyönyörű felének képviselői számára. Hangsúlyozza tulajdonosának egészségét és vonzerejét, és természetesen vonzza az ellenkező nem véleményét.

A nők azonban nem mindig büszkélkedhetnek nagy, rugalmas mellekkel. Ma ez a probléma könnyen megoldható a mellnagyobbítás segítségével. A művelet időtartama csak néhány óra, és a kapott eredmény sokáig örömére szolgál.

Mellbővítés javallatai

A mellnagyobbítás fő indikációi a következők:

 • Kis mellméret.
 • Az életkorral kapcsolatos változások.
 • Gyors fogyás.
 • A szülés utáni térfogat és forma romlása.
 • Az emlőmirigyek megszerzett vagy veleszületett aszimmetriája.

Mellnagyobbítás műtét technológia

A műtét előtt a betegnek előzetes konzultációt kell folytatnia. A plasztikai sebész vizsgálata mellett feltétlenül konzultálnia kell egy altatóorvossal.

A mellnagyobbítás az általános érzéstelenítés alatt álló fő műtéti eljárásnak minősül. Ezért a mellnagyobbítás elvégzése előtt tesztek sorozatát kell elvégeznie.

Ezek elsősorban:

 • A vér és a vizelet biokémiai és általános elemzése.
 • Mellkas fluorográfia.
 • Nőgyógyász és onkológus-mammológus vizsgálata.
 • Elektrokardiográfiai vizsgálat.

Ezenkívül elemzést végeznek az alkalmazott gyógyszerek allergiás reakciójának lehetséges előfordulására vonatkozóan. Ha bizonyos gyógyszereket használ, feltétlenül tájékoztassa erről orvosát.

A művelet előtt a művelet céljait is megbeszélik, implantátumokat és töltőanyagokat választanak ki.

Néhány héttel a műtét előtt a betegnek abba kell hagynia a dohányzást és az alkoholfogyasztást. A mellnagyobbító műtét előtt jobb, ha alacsony kalóriatartalmú étrendet folytatunk, amely segít megtisztítani a testet.

A mellnagyobbítás endoprotetikák alapján történik. Az implantátum a mellizom vagy az emlő alatt helyezkedik el.

A hozzáférés helyén a következő működési módszereket különböztetjük meg:

 • Telepítés axilláris hozzáféréssel.
 • Telepítés periareoláris hozzáféréssel.
 • Telepítés szubmembrán hozzáféréssel.

A hozzáférés típusát a plasztikai sebész egyedileg határozza meg. A legtöbb esetben a metszést az areolában vagy a hónaljban végezzük.

Mellnagyobbító műtét előtt és után

Rehabilitáció mellnagyobbítás után

Közvetlenül a műtét után a beteget az osztályra viszik. 5 napig orvos felügyelete alatt áll. Két hét elteltével az orvosok eltávolítják a posztoperatív öltéseket.

A műtét utáni első napokban lehetséges a hematomák kialakulása és duzzanat a varrat területén. Ez a probléma nem igényel további kezelést, hamarosan továbbjutnak önmaguktól.

A műtét után egy speciális meghúzó kötést alkalmaznak a mellkason. Az öltések eltávolítása után "orvosi" melltartót kell viselni, amely megtartja a mell megfelelő formáját. Az ilyen fehérneműt több hónapig kell viselni.

A fájdalom és a gyengédség közvetlenül a mellnagyobbítás után jelentkezhet. Idővel mindezek az érzések eltűnnek.

A rehabilitációs időszak rövid. A műtét után egy héten belül egyszerű házimunkát végezhet el. Néhány hónap múlva ki tudja értékelni a végeredményt. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy ekkorra az implantátum meggyökerezik, és új emlőmirigy képződik.

Ellenjavallatok a mellnagyobbításhoz

A mellnagyobbítást a következő esetekben nem hajtják végre:

 1. Véralvadási problémák.
 2. Életkor (a műveletet nem kiskorúaknál végzik).
 3. Onkológia.
 4. Hegesedési hajlam.
 5. Krónikus betegségek.
 6. Akut fertőző folyamatok.
 7. Neoplazmák az emlőmirigyekben.
 8. Allergia az implantátumok összetevőire.

Mellnagyobbítás eredménye

A mellnagyobbítás eredményét az „előtte" és „utána" fotók segítségével tekintheti meg.

Mell a nagyítás előtt és után

Ezek a fotók feltűnő kontrasztot mutatnak. A mellnagyobbítás után nyugalmi állapotban és a testhelyzet megváltoztatásakor is kiváló formája van.

A plasztikai sebészetben a műtét technikailag helyesen történik. A szakértők kompetens módon választják ki az implantátumot formájukban és méretükben, ezért egy laikus nem fogja tudni meghatározni annak "természetellenességét". Az implantátum típusa teljes mértékben megfelel a beteg igényeinek és az egyéni jellemzőknek. A mellnagyobbító műtét eredménye elképesztő!

Előzetes konzultáción a plasztikai sebészeti szakemberek megválaszolják az összes kérdést, és a legoptimálisabb lehetőségeket kínálják megoldásukhoz.