Mellplasztika: a legnépszerűbb műtétek

A szépségre hajszolva egy nő mindenbe beleegyezik: még a plasztikai sebészhez is elmegy a kés alá. És a láda az a hely, amely felkelti mind a férfiak, mind a gyönyörű hölgyek figyelmét. A statisztika könyörtelen: a 18 és 45 év közötti nők mindössze 5%-a elégedett mellei megjelenésével és szinte mindenki úgy gondolja, ha lenne rá lehetősége, változtatna rajta. Valaki egy kicsit, és valaki teljesen feladta volna természetességét az ideális javára, mint a modellek egy fényes magazin címlapjáról. Mi az a mellplasztika, és milyen kérdések foglalkoztatják azokat a hölgyeket, akik készek az átalakítás mellett dönteni?

Mellplasztika: hogyan segíthetnek az orvosok?

orvos implantátumokat ajánl mellnagyobbításhoz

A nők túlnyomó többsége mellnagyobbításra törekszik, és ezzel a kéréssel fordul évente hölgyek ezrei plasztikai sebészhez. Egyes esetekben azonban a túlzottan masszív mellszobor kényelmetlenséget okoz, és éppen ellenkezőleg, azt kérik, hogy kisebbítsék. A szülés után néha megereszkednek a mellek, a nő elbizonytalanodik, mert ahhoz, hogy senki ne tudjon a problémájáról, állandóan melltartót kell viselnie. Intim kommunikációval azonban ezt nem lehet eltitkolni. Egy másik probléma az emlőmirigyek aszimmetriája, és ebben az esetben az orvosoknak van módjuk segíteni egy nőnek. És végül fontos szempont a mellbimbók megjelenése: ezek teszik vonzóvá a mellszobrot. Néha a mellbimbók formája (fordított, aszimmetrikus) megfosztja a mellet a varázstól, még akkor is, ha mérete megfelel a női szépség általánosan elfogadott paramétereinek.

mellnagyobbítás

a lány kicsi és megnagyobbodott mellet ábrázol plasztikai műtéttel

A mellnagyobbítás a leggyakoribb műtét a női test ezen részén, és vezető helyet foglal el az összes plasztikai eljárás között. Miert van az? A válasz egyszerű: sokak számára a mellszobor szépsége a siker kulcsa az ellenkező nemmel. Valóban fontos a női mell formája a férfiak számára, de ez a kérdés tisztán egyéni: vannak, akik megőrülnek a kis mellek miatt, amitől úgy érzik, hogy a párjuk egy ártatlan lány, mások pedig arra vágynak, hogy pompás formákba fulladjanak, megint mások. (legtöbbjük) ragaszkodik az „arany középhez", és 2-3 méretű mellet szeretne megcsodálni.

A mellnagyobbító műtét egy speciális szilikon implantátum beültetése a mellszövet alá vagy a mellkas nagy izma alá. Háromféle sebészeti bemetszés létezik:

  • A mellbimbó körüli területen bemetszésen keresztül. Ebben az esetben a vágások és varratok nyomai vizuálisan láthatóak lehetnek.
  • A mellkas és a mellkas közötti ránc mentén bemetszéssel. Ugyanakkor a varratok gyakorlatilag láthatatlanok.
  • Hónalj metszésén keresztül. Elég ritkán használják, ha az első két területen lehetetlen végrehajtani.

A műtét 2 lépésben történik: először az orvos egy zsebet készít, ahová az implantátumot behelyezik, majd szilikon protézist helyez be. Ezt követően gondosan varr. A művelet átlagosan 1, 5 óráig tart. Megvalósításához teljes érzéstelenítés szükséges, ezért a nőnek először "altatásban" kell átesnie egy vizsgálaton, hogy minimalizálja a műtét során felmerülő kockázatokat. Egy nő már másnap elhagyhatja a klinikát, és a 10. napon behívják vizsgálatra és varrateltávolításra.

A protézis utáni első napokban egy nő valószínűleg nem lesz teljesen elégedett az eredménnyel. Az első hetekben az öltések fényesek, duzzadtak, a bőr és a bőr alatti szövetek megnyúlása miatt olyan érzéseket fog tapasztalni, mintha a bőr megfeszülne, fájdalmat, ami ugyanerre emlékeztet a szoptatás első heteiben. Az új mellméretekhez való alkalmazkodás 3-5 hétig tart, ezután a nő állapota általában normalizálódik. Az implantátum kilökődése rendkívül ritka: ma olyan modern anyagokat használnak, amelyek gyakorlatilag nem okoznak ilyen reakciót. Tekintettel arra, hogy a szilikon protézis nem sérti az emlőmirigy épségét, hanem mögötte kezdődik, a szoptatás a jövőben is elfogadható, természetesen, ha nem okoz kellemetlenséget a nőnek (elvégre a mellszobor nagyon elérheti nagy méretek, néha szivattyúzásra lesz szükség).

Mellkisebbítés

mell térfogatának mérése plasztikai műtét után

A mellkisebbítő műtétre sokkal kisebb az igény, mint a mellnagyobbításra. A csodálatos formák tulajdonosai azonban még egy ilyen kéréssel is néha plasztikai sebészekhez fordulnak segítségért. Valóban, a nagyon nagy mellek kényelmetlenséget okozhatnak: izzad alatta a bőr, megjelennek a pelenkakiütések, a gerinc túlzott igénybevétele hátfájáshoz vezet, nehéz futni, ugrálni, sportolni: ehhez szoros melltartót kell viselni, ill. egy különleges póló. Emiatt egy nőnek naponta két sajátos hátizsákot kell az elején cipelnie, amelyek súlya esetenként eléri a 3-5 kilogrammot.

A mellkisebbítő műtétet mind a páciens kérésére, mind orvosi javallatok jelenlétében végezzük (a legtöbb esetben ezek a gerinc szövődményei). Ebben az esetben az orvos a mellbimbó körül vagy a mellbimbótól lefelé metszést végez. Eltávolíthatja magának az emlőmirigynek a szövetét és azt a zsírszövetet is, amely a csodálatos mellszobor nagy részét alkotja. Általában ezeket a szöveteket oldalról és alulról, azonos térfogatban, mindkét oldalon szimmetrikusan veszik. Egyszerre legfeljebb 1 kg-ot távolíthat el minden mellről. Szükség esetén a műtét néhány hónap múlva megismételhető.

A műtét teljes érzéstelenítést is igényel, és körülbelül 1 órát vesz igénybe. Utána a 7-10. napon el kell távolítani a varratokat, és orvossal megvizsgálni. Sok nő jelentős megkönnyebbülést tapasztal, megfiatalodott, és örül annak, hogy aktívabbá és mozgékonyabbá vált.

Mellemelés

műtéti mellnagyobbítás előkészítése

A nagy mellek természetesen szépek és nőiesek. Szülés vagy éles fogyás után azonban nem teljesen esztétikus megjelenést kaphat - megereszkedett. A helyzet az, hogy a bőr és a bőr alatti szövet nem mindig zsugorodhat, ennek eredményeként megnyúlik, és megfosztja a mell rugalmasságát. Néha striák képződnek a mell bőrén, jelentősen rontva annak megjelenését.

A mellemelő műtétet masztopexiának nevezik. Lényege a felesleges bőr és bőr alatti szövet kimetszésében és eltávolításában rejlik, az emlőmirigy magasabbra emelkedik, és ebben az új helyzetben rögzül. Néha ezekkel a manipulációkkal egyidejűleg korrigálják a mellbimbók alakját, amelyek gyakran nem túl esztétikus megjelenést kölcsönöznek a mell megereszkedésekor. A műtét 2-3 óráig tart, és általános érzéstelenítésben történik. Utána leggyakrabban bemetszések, öltések nyomai vannak, ezek különösen a mellbimbó területén láthatók. Ennek eredményeként azonban egy nő „megfiatalított" mellet kap, amely magasabb, elegánsabb és sokkal vonzóbb lesz (természetesen a férfiak is jobban szeretik ezt a lehetőséget).

Egy nő a műtétet követő másnap elhagyhatja a klinikát. A 7. napon a kezelőorvos vizsgálata szükséges. A varratokat 12-14 nap múlva eltávolítják. A mell végleges formája 3-4 hétig tart, amikor a duzzanat teljesen alábbhagy.

Mellbimbóplasztika

orvosi konzultáció mellnagyobbítás előtt

Az egész mell szépsége a mellbimbók megjelenésétől függ. Nagyon gyakran szülés és hosszan tartó szoptatás után szokatlan alakot öltenek: aszimmetrikussá válnak (például ha egy nő régóta szoptat), túl nagyokká válnak, vagy egyenetlen körvonalúak. Néha egy ilyen műtétre szükség lehet egy fordított mellbimbóval rendelkező nő számára, ha nem tudja tejjel táplálni a babát. Egy másik indikáció az emlőmirigy, a bőr és a mellbimbó eltávolítása rosszindulatú daganat megjelenése miatt. Ebben az esetben egy nő szilikon protézist telepíthet, és egyidejűleg mesterséges mellbimbót is kialakíthat. Néha még egy férfinak is szüksége lehet mellbimbóplasztikai műtétre, ha hormonális betegségei (gynecomastia) alakulnak ki.

A műtét körülbelül 1 óráig tart, és a technika attól függ, hogy a sebészek mit kell javítaniuk. A 10-14. napon teljes érzéstelenítést és varrateltávolítást is igényel.

Szakértői megjegyzés

plasztikai sebész

Ha megkérdezi a járókelőket: "Milyen plasztikai műtéteket ismer? ", a válaszadók 99%-a azt válaszolja: "Mellplasztika". Ez túlzás nélkül talán a betegek és a plasztikai sebészek kedvenc műtétje. A plasztikai sebészet fejlődésének évei alatt felhalmozott tapasztalat óriási, lehetővé teszi, hogy olyan feltételeket teremtsen, hogy a páciens megkapja a várt eredményt, és a rehabilitációs időszak a lehető legkényelmesebb legyen. Az augmentációs mammoplasztika a világ egyik legnépszerűbb esztétikai műtétje. Gyakran mellemeléssel kombinálják, különösen a szült vagy sokat fogyó nők esetében.

Mi viszi még mindig plasztikai sebészhez a nőket? Vágy, hogy vonzónak érezze magát a férfiak és a fiatalok számára. A női test gyönyörű. De a gyermekek születése és a szoptatás után egyetlen krém és egyetlen tornaterem sem adja vissza a női mell korábbi formáját és rugalmasságát. A nők elkezdenek komplexusodni és elvesztik az önbizalmukat. Emiatt nem csak a strandon szégyellik levetkőzni, hanem saját férjük előtt is.

A páciensek egy részének a mellnagyobbítás egy valóra vált álom, másoknak fegyver a szeretett férfira pillantó versenytársak elleni küzdelemben. A mellrákos betegek számára ez egy lehetőség, hogy nőnek érezzék magukat! Úgy tűnik, hogy a művelet egy, de annyi különböző beteg, sors és érzelem.

A mellimplantátumot behelyezni kívánó betegeket leggyakrabban a következő kérdések foglalkoztatják: „Hogyan válasszuk ki az implantátum méretét? ", „Hogyan válasszunk sebészt? ", „Jobbak az anatómiai vagy kerek implantátumok? ", „Mit hozzáférés? ", „Hogy fog menni a rehabilitáció? ". Véleményem szerint az a legfontosabb, hogy megtalálja szakemberét, akiben megbízik. A további kérdéseket a sebész dönti el, mert ő a felelős Önért és a melleiért. Ebben a kérdésben mindenekelőtt azt tanácsolom, hogy nézze meg az orvos munkájáról készült fotógalériát, és természetesen soha ne spóroljon az implantátumok minőségén. Olvasson véleményeket a sebészről.

Egy fontos pont, amelyen szeretnék elidőzni, a rehabilitációs időszak. Fontos, hogy sebésze a gyógyulási folyamat során folyamatosan kapcsolatban maradjon Önnel. Sok nő úgy gondolja, hogy ha megszegi az orvos utasítását, akkor nem történik semmi. Néha nem veszik észre a művelet súlyosságát. Ez a tested, a mellkasod, a te életed. És ha a sebésze megtiltotta, hogy a műtét után 2 héten belül szerelmeskedjen, vagy 1, 5 kg-nál többet emeljen - ennek okai vannak. Az implantátum beültetése utáni elsődleges rehabilitáció egy hónapig tart. A sebész az utolsó vizsgálatot a műtét után egy évvel végzi el.

Légy egészséges és szép!

Plasztikai sebész, nemzetközi díjnyertes, legjobb plasztikai sebész mammoplasztika 2016, legjobb plasztikai sebész orrplasztika 2017

– Lehetséges szoptatni mammoplasztika után? — Elég gyakran hallom ezt a kérdést konzultációim során. Határozottan - igen, mivel sok múlik azon, hogy milyen műveletet hajtottak végre vagy fognak végrehajtani.

Endoprotézisnél, azaz mellnagyobbításnál a sebész a mell vagy a hónalj alatt metszést ejt. Ezen keresztül implantátumot helyez be. Ebben az esetben az orvos nem érinti meg az emlőmirigyeket, az eljárás nem befolyásolja a laktációs képességet. Sőt, még a bimbóudvar alsó széle mentén végzett bemetszéssel sem vágják el a mirigy csatornáit, és az etetési funkció megmarad. A műtét után még az anyatejet is lefejtheti. Összetétele egyébként változatlan marad, hiszen a modern implantátumok biztonságos, nem mérgező anyagból készülnek.

Van egy mítosz, miszerint az implantátumokat a terhesség alatt el kell távolítani. Valójában ritka esetekben erre vannak orvosi javallatok, mivel ebben a helyzetben a mell mérete megnő. Ez azonban meglehetősen speciális eset. Így az artroplasztika szülés előtt és után is elvégezhető.

Nem befolyásolja a szoptatás és a masztopexia folyamatát, vagyis a mellemelést. Általában szülés után végzik el a mell korrigálása és térfogatának növelése érdekében. Egy ilyen művelet lehetővé teszi a baba természetes táplálását és a következő születés után.

Eközben a masztopexiát gyakran összekeverik a redukciós mammoplasztikával. Ez egy mellkisebbítő műtét. Ennek során eltávolítják a felesleges bőrt és a zsírszövetet. A betegek általában igénybe vesznek egy ilyen wellness-eljárást, hogy tehermentesítsék a gerincre, különösen annak nyaki régióira nehezedő felesleges térfogatot.

A redukciós mammoplasztika a tejcsatornákat érinti, ami természetesen befolyásolja a laktáció lehetőségét. De a legtöbb esetben még mindig lehetséges. Így ha egy kismama egy vagy több gyermeket tervez, erről szakembert tud értesíteni, aki kiválasztja az optimális műtétet.

A legfontosabb, hogy minden felmerülő kérdésben forduljon orvoshoz, és ne az internetes fórumokon lévő lányokhoz. Hiszen itt születik meg egy csomó meg nem erősített és ijesztő mítosz. De mára a technológia fejlődésének köszönhetően a plasztikai sebészet sokkal hozzáférhetőbbé és biztonságosabbá vált. Még azokat a lányokat is megoperálhatják, akik még több gyermeket terveznek szülni, és javíthatnak a megjelenésükön.