A mellbeültetés jellemzői

Viszonylag a közelmúltban az orvostudománynak egy új ága jelent meg - az esztétikai sebészet, melynek célja a mellbeültetés. A statisztikák szerint a plasztikai sebészek szolgáltatásait leggyakrabban a szép neműek veszik igénybe, akik elégedetlenek a mellük méretével. A mellnagyobbítás speciális implantátumokkal történik.

Jelzései lehetnek:

 1. A páciens vágya, hogy növelje a mell méretét, és vonzóbb formát adjon neki.
 2. Mellrekonstrukció radikális mastectomia (eltávolítás) után, különböző betegségek miatt.
 3. Az emlőmirigyek aszimmetriája.
 4. Veleszületett rendellenességek és anatómiai rendellenességek.
 5. A trauma következményei.

Amikor egy nő úgy dönt, hogy mellnagyobbító műtétre szorul, 3 fő feladattal kell szembenéznie, amelyeken nagymértékben múlik a pozitív eredmény: a klinikaválasztás, a sebész szakorvos és a mellimplantátum típusai.

mellnagyobbítás plasztikai sebészek

A szakember választása

Hogyan válasszuk ki a megfelelő klinikát és plasztikai sebészt? A nagyvárosokban számos klinika kínál plasztikai sebészeti szolgáltatásokat. Félnek attól, hogy gátlástalan szakemberekbe ütköznek, majd hosszú évekig egészségükkel és kikopott idegeikkel fizetnek. A joggyakorlatban jó néhány példa van arra, amikor felelősségre vonták, anyagi és erkölcsi kártérítésre kényszerítették őket.

Emlékeztetni kell arra, hogy a jó implantátumok költsége és az orvosok csapatának munkája meglehetősen magas. Ne vásároljon különféle promóciókat és kedvezményeket, ha egy műveletet a piaci átlagnál jóval alacsonyabb áron kínálnak, akkor jobb, ha nem kockáztatja az egészségét és visszautasítja.

Számos kritérium létezik a klinika kompetens kiválasztásához:

 1. Az intézmény rendelkezik engedéllyel, megfelelő jogosítvánnyal, szakemberei szakirányú továbbképzésen estek át, és bemutatják az egyetemi érettségiről, szaktanfolyamról hitelesített másolatot.
 2. A klinika minden szükséges felszereléssel rendelkezik, beleértve az újraélesztéshez és az intenzív ellátáshoz szükséges eszközöket is.
 3. A műtétet sebészekből, újraélesztőből, műtőnővérekből álló csapat végzi.
 4. A szolgáltatások költsége magában foglalja a műtét utáni gondozást és felügyeletet.
 5. A klinikáról jók a betegek véleménye, és az orvosi közösség tiszteletben tartja.
 6. Az orvos részletesen beszél a művelet árnyalatairól és a szolgáltatási szerződésről, beleértve a lehetséges szövődményekről szóló részt.
 7. A műtét időpontjának meghatározása előtt a klinika gondosan ellenőrzi a beteg egészségi állapotát.

Tehát meghatározták a klinikát és a műtétet végző plasztikai sebészt. Marad a mellimplantátumok kiválasztása.

implantátum választás mellnagyobbításhoz

Az implantátumok kiválasztása

Kik ők? A mellimplantátumok egy bizonyos összetétellel töltött héj.

Töltőanyagként használják:

 • sóoldat;
 • gél;
 • oldatok keveréke.

A sóoldattal ellátott mellimplantátumokat az esztétikai sebészet fejlődésének jelenlegi szakaszában gyakorlatilag nem használják. Nem tudnak hosszú távú kozmetikai hatást biztosítani - idővel redők és gumók jelennek meg a mell felszínén. Az implantátumban a géltartalom nem tud olyan szabadon mozogni, ezért előnyös.

A vezető nyugati gyártók implantátumainak legújabb generációja egy speciális gélre épül, amely nem mozdul el a testhelyzet megváltozásakor. Ennek eredményeként a mell sok éven át megőrzi vonzó formáját.

A gél mellimplantátumok a következőket tartalmazzák:

 1. Tartós szilikonszálas külső héj.
 2. Zselé állagú kohéziós gél töltőanyag.
 3. Töréskor a gél nem szivárog a mellszövetbe, hanem benne marad.

Fontos, hogy olyan anatómiai implantátumot válasszunk, amely illeszkedik a páciens melleinek természetes formájához. Lapos mellkas esetén könnycsepp alakú implantátum behelyezése javasolt, megereszkedett - kerek. A sebésznek és a páciensnek közös döntést kell hoznia a mammoplasztikával és az implantátumokkal kapcsolatban. A jó klinikákon 3D-s modell létrehozását javasolják, amely lehetővé teszi egy jövőbeni műtét eredményének értékelését.

A forma mellett az implantátumok mérete is kiválasztásra kerül. A modern modellekben egy méret 150 ml géltöltőanyagnak felel meg. Ha a mell méretét két mérettel tervezik növelni, akkor 300 ml térfogatú implantátumokat választanak ki.

Vannak speciális esetek, amikor a műtét során a sebész a töltőanyagot a héjba fecskendezi. Egyedi döntést hoz a beadandó gél mennyiségéről a következők alapján:

 • test arányai,
 • mellszélesség,
 • jelenlegi mellméret
 • bőr sűrűsége.

Az implantátum mellbe történő behelyezése után idővel kötőszöveti kapszula képződik, amely behatol annak pórusaiba. A mell természetesen puha tapintású lesz, és nem deformálódik az idő múlásával. Egyes betegekben nagyon sűrű kapszula jön létre, ami megkeményíti az emlőmirigyeket. Idővel ez elveszítheti alakjukat.

mellnagyobbító implantátum

Az implantátumok elhelyezkedése

Hogyan helyezkednek el az implantátumok a műtét során? Az implantátumok elhelyezkedése a mellben meghatározza az emlőmirigyek alakját. A helyes választástól függ, hogy milyen gyorsan és jól "gyökereznek meg" a szervezetben.

Az implantátumok elhelyezésének többféle módja van:

 1. A mellizom felett. A betegek gyorsan és könnyen áthaladnak a rehabilitációs időszakon, az ödéma rövid időn belül alábbhagy. A mellizom összehúzódása nem okoz deformációt az implantátumban. De idővel sűrű kötőkapszulává nőhet, ami megnehezíti a mammográfiát.
 2. A mellizom alatt. Ebben az esetben az implantátum nem zavarja a mammográfiát, nem nő be sűrű kapszulával, de az emlőmirigyek összehúzódása miatt deformálódhat.
 3. Köztes helyzet a mellizom fasciája és az emlőmirigy szövetei között. Ez lehetővé teszi az implantátum biztonságos rögzítését és a negatív hatások elkerülését.

A mellbeültetést klinikán végzik, általában általános érzéstelenítésben. A sebész a hónalj alól a mell ránca alatt, vagy a bimbóudvar körül metszést ejt. Ebben az esetben kevésbé észrevehető hegek maradnak. A művelet időtartama bonyolultságtól függően 1-2 óra.

lány gazdaság implantátum mellnagyobbítás

A mammoplasztika utáni felépülési időszak

A műtétet követő első napon a beteg az orvosok és az egészségügyi személyzet felügyelete alatt marad a klinikán. Normális egészségi állapot mellett a második napon felöltözés után hazaengedik. A műtétet követő 5-7. napon kontrollvizsgálatok, szükség esetén kötözések, a 10-14. napon a varratok eltávolítása történik. A rehabilitációs időszak többi részét komplikációk hiányában a páciens maga végzi.

Neki kell:

 • viseljen orvos által felírt speciális kompressziós fehérneműt,
 • korlátozza a vállöv fizikai terhelését,
 • a gyógyulási folyamatban a megszokott életmódot folytatni,
 • védi a mellkast a túlmelegedés és a hipotermia okozta sérülésektől,
 • fokozatosan térjen vissza a sporthoz.

A teljes rehabilitációs időszak, amikor az ödéma teljesen eltűnik és a mammoplasztika eredménye értékelhető, 4-6 hónap.

felkészülés implantátumos mellnagyobbító műtétre

A mellnagyobbító műtét kockázatai

A mammoplasztika a komplex műtétek kategóriájába tartozik, amelyek után általános műtéti szövődmények léphetnek fel:

 1. Vérzés. A vérzésveszélyt növeli a rossz véralvadás, esetenként elvarratlan ér vagy elszakadt varrat is lehet az oka.
 2. Fertőzés. A mammoplasztika műtéti tere kiterjedt, a környező bőrről fertőzés kerülhet a sebbe.
 3. Sűrű hegek kialakulása. Néha elcsúfító hegek képződnek a varratok helyén. Kimetszéssel távolítják el.

Az általános műtéti szövődmények mellett a mellnagyobbítási műveletek sajátos jellemzői:

 1. Az implantátum megrepedése. Ritka esetekben ez a rehabilitációs időszak során a páciens kezelési rendjének megsértése vagy az implantátum hibái miatt következik be.
 2. Melldeformitás kerek implantátumokkal. Akkor fordul elő, ha a páciens figyelmen kívül hagyja a kompressziós fehérnemű viselését, vagy az implantátum behelyezésének helytelenül választott taktikája miatt.
 3. Érzékelés elvesztése a mellbimbóban és a bimbóudvarban. Az ok az idegvégződések integritásának megsértése.
 4. Ödéma a nyirokelvezetés zavara miatt.
 5. Sűrű tokhártya kialakulása, amely anatómiai implantátumokkal deformálhatja a mellet.
melltartó implantátumos mellnagyobbítás után

Alternatív mellnagyobbítás

Van alternatívája a mellnagyobbító műtétnek? A kozmetikumok - krémek, gélek, kenőcsök - használata nem ad pozitív eredményt. A melleidet így nem tudod megnagyobbítani. Ráadásul a bennük lévő hormonok nagyon nehezen korrigálható egyensúlyhiányt okozhatnak.

A térfogat és az aszimmetria hiányát speciális melltartó viselésével lehet kompenzálni. De mégis csak a mellnagyobbító műtét képes visszaállítani a nő önbizalmát és vonzerejét.