Mellnagyobbítás

Mellnagyobbítás implantátumokkal

A mellnagyobbító műtét számos tényező miatt létfontosságúvá válhat egy nő számára: rák okozta mellvesztés, veleszületett rendellenességek, természetes kis mellek, az emlőmirigyek fejletlensége, hirtelen súlyvesztés vagy a mell mennyiségének csökkenése szoptatás után. A mell megnagyobbításának vágya leggyakrabban nemcsak a szépneműek szeszélye, hanem a test ezen területéhez kapcsolódó számos komplexum legyőzése iránti vágy is. A modern plasztikai sebészet minden nap fejlődik, és számos lehetőséget kínálhat a nőknek a mellméret növelésével kapcsolatos probléma megoldására.


Sebészeti hozzáférési módszerek mellnagyobbításhoz:

 • Axilláris módszer (axilláris)lehetővé teszi a mell integritásának, valamint a mell érzékenységének fenntartását. A műtét utáni heg nem feltűnő területen helyezkedik el. Ennek a módszernek az a hátránya, hogy a sikeres mellnagyobbításhoz a sebész magas szakmai felkészültsége és jó endoszkópos felszerelés szükséges. Az axilláris módszer alkalmazásakor rendkívül nehéz helyesen elhelyezni az implantátumot.
 • Periareoláris módszerbemetszést jelent a mellbimbó areola alsó határán, csak a pigmentált és festetlen bőr között. A mellnagyobbítás ezzel a módszerrel olyan nők számára alkalmas, akiknek már gyermekük van, mivel fennáll a tejcsatornák megsértésének a veszélye. A periareoláris módszer alkalmas kis implantátumokra. Előnye, hogy a sebész mellbimbó plasztikai műtétet egyidejűleg végezhet, további bemetszések nélkül.
 • Submammary módszeraz egyik legbiztonságosabb mellnagyobbító módszer. A sebész bemetszést végez a nő mellkas hajtásában az implantátum elhelyezésére. Így a sebész számára kényelmes hozzáférést biztosítanak az implantátum ágy kialakításához. Ezért pozicionálja a legoptimálisabban. A mellnagyobbítás utáni heg láthatatlan, mivel a mell természetes hajtása elrejti. A legjobb az egészben, hogy a mellnagyobbító műtét ezen módja kifejezett mellkasi redőkkel rendelkező nők számára alkalmas.
 • Nyaki hozzáférésnem népszerű, mertlehetővé teszi, hogy csak sóoldattal töltött implantátumokat telepítsen, ami már elvesztette relevanciáját. Ennek a módszernek az a lényege, hogy az implantátumokat a köldök fölötti metszésen keresztül helyezik el. A sebész speciális endoszkópos alagutakat képez a bőr alatt a köldöktől a mellkasig az endoprotézisek számára. Az implantátumokat rajtuk keresztül juttatják el a mellzsebbe, és csak ezután töltik meg sóoldattal. Ennek a módszernek az az előnye, hogy a mellkas területén a hegek és hegek teljesen hiányoznak.
 • Transabdominális hozzáféréshasi plasztikai műtéttel kombinálva alkalmazzák, hogy ne végezzenek további bemetszéseket a beteg testén. Ehhez a sebész beülteti az implantátumot az elülső hasfalba. A módszer előnye, hogy nincsenek hegek a mellkason.

Szoptatás mellnagyobbítás után

A hónalj- vagy szubmammáris módszerrel végzett mellnagyobbító műtét során a mell tejcsatornái nem zavartak, ezért ha egy nő genetikailag hajlamos a szoptatásra, nem félhet leendő gyermekeitől. Az egyetlen korlátozás az, hogy a mellnagyobbítás utáni terhesség megtervezése nem kezdődhet el korábban, mint 1-2 évvel az implantátumokkal történő mellnagyobbítás után.

Mellnagyobbítás javallatai

 • Mell ptosis szoptatás után;
 • A mell ptosisa a súly éles csökkenésének eredményeként;
 • Fejletlen emlőmirigyek (emlő hypoplasia);
 • Az emlőmirigyek elvesztése a rák miatt;
 • A beteg vágya, hogy nagyobb melle legyen.

Az implantátumok fajtái mellnagyobbításhoz

Kétféle implantátumot szokás megkülönböztetni: anatómiai és kerek. Mindegyiknek durva vagy sima héja van. A használandó típust mindig megbeszélik a sebésszel. A szakértők az implantátumok méretét térfogatra osztják, amelyet milliliterben mérnek. Az implantátumokat minden beteg számára szigorúan egyénileg választják ki, figyelemmel a fiziológiai jellemzőire.

Felkészülés a mellnagyobbításra

Annak érdekében, hogy egy nő felkészülhessen az augmentációs mammoplasztikára, személyes konzultációra van szükség szakemberrel, aki elmondja a műtéti beavatkozás jellemzőit és finomságait, valamint a tervezett elérendő eredményt. Ezt követően a beteget számos vizsgálatra küldik: általános vér- és vizeletvizsgálatra, vérre HIV-re, hepatitisre, szifiliszre, biokémiai vérvizsgálatra és tanulmányokra: EKG, fluorográfia, konzultáció mammológussal, nőgyógyásszal és altatóorvossal. A vizsgálati eredmények lehetővé teszik egy nőnél a mellnagyobbítás ellenjavallatok jelenlétének kimutatását. A szakember ezenkívül tájékoztatja, hogy a mammoplasztika növelésére való felkészülésként érdemes két hét alatt lemondani a rossz szokásokról: az alkoholról és a cigarettáról. A plasztikai műtét előtti napon nem ehet vagy ihat.

Hogyan hajtják végre a mellnagyobbító műtétet?

A mellnagyobbítás műtétjének tervezett napján a betegnek lehetőleg előre be kell érkeznie a klinikára, hogy legyen ideje felkészülni a műtétre. Közvetlenül a mellnagyobbítás előtt a sebész a műtét elvégzésének korábban kiválasztott módszerével összhangban jeleket tesz a nő testén. Ezek lehetnek pontozott vonalak a mellbimbó areolájának alsó határán, vonalak a mellhajtás területén stb. Amikor az összes előkészítő tevékenység befejeződött, a páciensnek általános érzéstelenítést alkalmaznak. Ezután a mell területét fertőtlenítő oldattal kezelik, és megkezdődik a nagyító mammoplasztika. Ehhez a sebész a jelölések szerint szikével metszi, optimálisan telepíti az előre elkészített implantátumokat a mell legjobb megjelenésének elérése érdekében. Az augmentációs mammoplasztika végén varratokat és kötést alkalmaznak a bemetszésekre, majd kompressziós ruhát helyeznek a nőre. A teljes működési idő nem haladhatja meg a két órát, ez egyedi.

Hogyan kell viselkednie a mellnagyobbítás után?

Plasztikus mellnagyobbítás után a beteg kórházban marad, merta műtét általános érzéstelenítésben történik. Ezután a nőnek minden második nap el kell jönnie az öltözködésért, amíg az öltések el nem távolulnak, körülbelül 1-1, 5 hétig. Az első héten a beteg nehézséget érezhet a mellkasban és fájdalmat érez, de ez teljesen normális, mertebben az időszakban az emlőmirigyek duzzanata továbbra is fennáll. A nő közérzetének enyhítése érdekében a sebész fájdalomcsillapítókat ír elő. Ne felejtsük el, hogy kompressziós fehérneműt kell viselni, ez megakadályozza az ödéma kialakulását, az implantátumokat a helyükön tartja és megkönnyíti az életet a rehabilitációs időszakban, amely körülbelül másfél hónapig tart. Idővel az ödéma alábbhagy, majd lehetőség nyílik a mellnagyobbítás valódi eredményeinek értékelésére. A kompressziós melltartó viselését csak a sebész engedélye után érdemes abbahagyni, akkor a műtét utáni könnyű és gyors felépülés nem tart sokáig.

Miért van szükség kompressziós ruhákra az utánpótlás után?

A kompressziós fehérnemű egy speciális, rugalmas szálakból készült melltartó, tetején rögzítő szalaggal. A megnövelt mammoplasztika után természetes kapszulát képeznek az implantátum implantátumának a nő mellében. Ennek a fehérneműnek köszönhetően a mellimplantátumok a megfelelő helyzetben vannak rögzítve, és nem mozognak. A műtét utáni duzzanat nem alakulhat ki, mert a melltartó a pectoralis major izomra nyomja. Nem minden nő képes a kompressziós fehérneműt lecserélni egy szokásos sportfelsőruhára, előtte először konzultálnia kell a sebészével.

Mit kell azonnal feladnia a mellnagyobbító műtét után?

 • Nehéz fizikai aktivitás;
 • Nehéz tárgyak emelése;
 • Sport tevékenységek;
 • SPA kezelések, fürdő, szauna;
 • Napozás, úszás nyílt vízben;
 • Aludj az oldaladon, oldaladra fordul.

Lehetséges szövődmények a mellnagyobbítás után

 • Szeromák, hematomák;
 • Az implantátum elmozdulása, kifejezett kontúrja;
 • Kapszuláris kontraktúra;
 • Keloid hegek;
 • Az érzékenység elvesztése a mellbimbókban és a mellekben.

Hogyan kell bekenni az öltéseket műtét után?

Az öltés sikeres gyógyulásához a mellnagyobbítás után elegendő az alapos gondozás, miközben nem szükséges speciális termékeket és kenőcsöket használni.

Mellnagyobbító műtét ellenjavallatai:

 • Diabetes mellitus és tuberkulózis;
 • Onkológia;
 • Krónikus és fertőző betegségek jelenléte az akut stádiumban;
 • Fokozott vérnyomás;
 • Gyenge véralvadás;
 • Hegesedési hajlam;
 • Visszér;
 • Szoptatási időszak;
 • Terhesség;
 • Menstruáció;
 • HIV, hepatitis, szifilisz;
 • 18 évesnél fiatalabb életkor.

Kérdés válasz

A mellnagyobbító műtét után milyen hamar indulhat szex?

A plasztikai műtét után egy hónappal korábban nem szabad folytatnia intim életét. Ennek oka az a tény, hogy a közösülés során vér áramolhat a mellbe, valamint további fizikai aktivitás, amelynek során a mell mozoghat. Semmiképpen sem szabad összenyomni.

Napozhatok a műtét után?

Idővel ezt nem szabad addig tennie, amíg az öltések meg nem gyógyulnak és kifehérednek. Még akkor is, ha a nap közvetlenül nem hat rájuk, a nőnek sokáig nem szabad a szabadban tartózkodnia.

Sportolhatok-e mellnagyobbítás után?

Lehetséges, de időbe telik, míg a test helyreáll. Másfél hónap elteltével is érdemes körültekintően tornázni, és egyáltalán nem szabad terhelni a mellizmokat.

Mikor zuhanyozhatok mellnagyobbítás után?

7 nappal később. De ismét a lényeg, hogy gondosan végezzen minden mozdulatot, jobb, ha további konzultációt folytat a sebészével.